Van egy
hasznos tipped?

Használt laptop a nagyszülőknek

Sajnos már régóta távol élek a nagyszüleimtől. Nagyon aggódom értük, ezért megleptem őket egy használt laptoppal. Nagyon jó ötlet volt, ők is élvezik!

Keret Használt laptop a nagyszülőknek

Gyerekkoromban sok időt töltöttem a nagyszüleimnél, de sajnos amióta felköltöztem Pestre, alig találkozunk. Nagyon rossz, hogy csak családi ünnepeken, vagy hétvégén láthatom őket, ezért nem tudok részt venni az életükben.

A szüleimmel kicsit más a helyzet, mert velük tudok a neten keresztül beszélgetni. Ha anyukám főz, folyton a cseten lóg, így bármikor el tudom érni, hogy megbeszéljük a dolgokat. Nagyon jó lenne a nagyiékkal is ezt csinálni, de sajnos nem mertem nekik számítógépet vásárolni.

eredetileg egy asztali gépet szerettem volna nekik venni, de a pici lakásban nem nagyon tudták volna hová tenni. A kábelek miatt is aggódtam: ha kihúzódik a monitor, vagy valamelyik csatlakozó kipottyan, mamáék talán nem is merik majd visszatenni a helyére..

Hasonló lett volna a baj akkor is, ha egy drága készüléket vásárolok. Mamáék valószínű inkább nem is használták volna, mert félnek attól, hogy valami baj lesz vele. Sokat gondolkodtam azon, hogy majd ismerősöktől kölcsönkérek egy laptopot, de ez is ugyanide vezetett volna: mamáék hozzá se nyúlnak inkább,

Épp valami mást keresgéltem a neten, mikor szembe jött velem egy laptop webáruház hirdetése. A legérdekesebb az volt, hogy itt nem csak új gépeket lehetett kapni, hanem használt notevbook-okat is. Azonnal tudtam, hogy ez kell nekem. Egy működőképes laptop olcsón!

Az oldalon sikerült pár tízezer forintért vennem egy használt gépet. Kicsit ütött-kopott, de tökéletesen működik, még webkamera is van rajta. Bevallom, direkt egy kicsit karcosabbat, kopottabbat választottam: így mamáék kevésbé aggódnak, hogy majd „betörnek a drága masináért2, meg „csak elromlik nálunk”. Az olcsó kis géppel úgy voltak, hogy „Na már, megint lehoztak nekünk valami vacakot!” – De titkon persze tudtam, hogy örülnek, mernek végre szabadon garázdálkodni.

A gép alapvető használatát egy kis türelemmel meg lehetett nekik tanítani. Úgy állítottam be nekik az egészet, hogy a csevegő magától bejelentkezzen, amikor az asztal megjelenik, így ha kell nekik valami, akkor rögtön meg tudják kérdezni tőlem. A többit mára egész ügyesen megtanulták. Papa nagyon szeret kommentelni a cikkek alatt, mindent véleményez, amit elolvas. Mama fényképeket szeret nézegetni. Beszkenneltem néhány régi, családi fotót, azokat rendezgeti az egyik oldalon.

Nem bántam meg, hogy használt laptopot választottam, mert így olyan gépet tudtam venni, amelyiknek erős a váza, és jó strapabíró a billentyűzete. Azóta magamnak is vettem egy kisebb teljesítményű gépet, ezt a konyhában használom, mert akkor nem kell a saját laptopomat kitenni az ottani hatásoknak. Ez nagyon olcsó mulatság volt, mert az akkumulátora már nem működik. Nekem a hálózati használat viszont elég, cserébe rögtön meg tudom mutatni anyukámnak, hogy mit főztem a konyhában.

Weboldal címe: www.tipptoplaptop.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI PC, TÁBLAGÉP TIPPEK

Lakberendezés, dekorálás A – Z-ig

Lakberendezés, dekorálás A – Z-ig

Otthonunk megtervezése nem kevés fejtörést igényel. Az étkező garnitúra kiválasztása éppoly fontos, mint hogy milyen színű festék vagy tapéta kerül a falra. Érdemes mindent alaposan átgondolni.

Wellnessezz otthon kedvedre!

Wellnessezz otthon kedvedre!

Régóta vágysz arra, hogy egy-egy kényeztető kikapcsolódás, például az infraszauna ne pusztán ünnepi program legyen, hanem a mindennapjaid részét képezze? Akkor adunk pár tippet a megvalósításra!

Oldja meg a családi vagy irodaköltöztetést egyszerűen!

Oldja meg a családi vagy irodaköltöztetést egyszerűen!

Mindenkinek szüksége lehet költöztetésre, akár egyik lakásból a másikba, akár egy irodaköltöztetést kell elintézni. Lássuk, hogy történik a költöztetés Budapesten vagy vidéken! Mire kell készülni?

Hogyan válasszunk autós kamerát?

Hogyan válasszunk autós kamerát?

Vajon minek vesz egy hétköznapi sofőr autós kamerát? Szerintem ennek két oka lehet. Az egyik, hogy az illető roppant elővigyázatos, és tudja, hogy baleset esetén a felvétel döntő bizonyíték lehet, amennyiben a felek nem tudnak megegyezni a vétkességet illetően. A másik, hogy egy nyikhaj meredek felvételeket készít, amiket aztán brahiból feltol a netes videomegosztókra.

A használt asztali PC vásárlás előnyei

A használt asztali PC vásárlás előnyei

Amikor az ember számítógépe bemondja az unalmast, és újat kell vásárolni, sok tényezőt szükséges figyelembe venni. Mekkora legyen a memória, milyen grafikus kártya legyen benne, mekkora vinyóra van szükségünk? Fontos kérdések ezek, azonban legalább ennyire fontos az ár is. Mielőtt fejvesztve rohannánk az első szaküzletbe, nézzünk szét a használt asztali PC-k között is - meg fogunk lepődni!